Sastojci:

180 grama svežeg sitnog kravljeg sira
180 grama šećera
3 jaja
230 grama šargarepe
130 grama suvih kajsija
50 grama lešnika
30 grama semenki suncokreta
150 grama belog brašna
150 grama crnog brašan
1 prašak za pecivo
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice naribanog muškatnog oraščića
1,3 dl ulja
1 kašika smeđeg šećera
 

Postupak pripreme:

1

Očistite i naribajte šargarepu. Lešnike propržite, pa njih, sušene kajsije i semenke suncokreta naseckajte. Sir dobro izradite da postane poput kreme. Umešajte sir, šećer, jaja, šargarepu, naseckane sastojke i brašno u koje ste umešali prašak za pecivo. Zatim dodajte začine i malo po malo dodajte ulje.

2

U pleh stavite papir za pečenje i ulijte smesu. Odgore pospite smeđi šećer. Pecite oko 80 minuta na 170 stepeni. Prijatno.